Banner
+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Error configuring Oracle Reports with OTM
                  
    Bookmark and Share    
   

  1. #1
    Member sknmail@rediffmail.com is on a distinguished road
    Join Date
    May 2007
    Location
    India
    Posts
    98
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Rep Power
    8

    Error configuring Oracle Reports with OTM

    Hi,

    We are trying to integrate Oracle Reports with OTM application. I did configure all items according to the Administration guide of OTM, however when I am running any report from OTM UI, after very long time I am getting the error page as.
    "Internal Server Error
    The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request............
    Oracle-HTTP-Server/1.3.28 Server at HCS-WST004.corp.satyam.ad Port 80"


    The setup details are as below -
    - OTM Version v5.5 CU2
    - OTM App and Web is running on one system
    - Oracle Reports and OTM Reports installation is on another server.

    On Oracle Reports, I am able to run the test.rdf file successfully which is showing me the output. However when I run the reports from OTM UI, I get the following messages as below in respective log files.

    On Oracle Reports Server, the "Access.log" file details from Apache logs as below -

    "172.16.143.113 - - [13/Jun/2007:14:20:18 +0530] "GET /reports/rwservlet?hide_pas
    s_key&report=bill_of_lading&destype=CACHE&desforma t=PDF&P_FORMAT=View%20PDF&PARA
    MFORM=NO&TOLERANCE=0&SERVER=rep_hcs-wst004&P_REPORTS_SERVER=rep_hcs-wst004&P_REP
    _USERID=hide_pass_key&P_GL_USER=SKN.ADMIN&P_DOMAIN =SKN&P_REPORT_GID=BILL_OF_LADI
    NG&P_DATABASE_CONN_STRING=OTMv55&P_REPORTS_OUT_DIR =d:/OTMv55_CU2_Report/rptapach
    e/htdocs&P_REPORT_CALL=/GC3/glog.webserver.oracle.rw.RWServletProxy&P=T&P_L_SH IP
    MENT_ID=\"SAME%20AS~'SKN.01010'\"& HTTP/1.1" 500 630"

    The "Error.log" file from Apache on Oracle Reports server logs the error as below -

    "[Wed Jun 13 14:20:18 2007] [error] [client 172.16.143.113] [ecid: 1181724318:172
    .16.143.119:6100:1172:1,0] MOD_OC4J_0119: Failed to get an oc4j process for dest
    ination: OC4J_BI_Forms
    [Wed Jun 13 14:20:18 2007] [error] [client 172.16.143.113] [ecid: 1181724318:172
    .16.143.119:6100:1172:1,0] MOD_OC4J_0013: Failed to call destination: OC4J_BI_Fo
    rms's service() to service the request."


    Can any of you suggest me how to resolve this issue if they have encountered this issue while configuration?

    Thanks very much in advance.

    Regards,
    Suresh

  2. #2
    Site Moderator chrisplough is just really nice chrisplough is just really nice chrisplough is just really nice chrisplough is just really nice chrisplough is just really nice
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Global
    Posts
    1,925
    Blog Entries
    8
    Thanks
    225
    Thanked 403 Times in 264 Posts
    Rep Power
    10

    Re: Error configuring Oracle Reports with OTM

    Suresh,

    Just after a quick review, I'd guess that the following that the following property is not configured correctly in your glog.properties file, as this parameter specifies the name of the Oracle Reports instance (and thus oc4j process) that OTM is calling to run the report.
    Code:
    p_reports_server=rep_otmrpt
    This property will need to be set for all OTM servers and tiers (web and app).

    Hope this helps!

    --Chris

  3. #3
    Member sknmail@rediffmail.com is on a distinguished road
    Join Date
    May 2007
    Location
    India
    Posts
    98
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Rep Power
    8

    Re: Error configuring Oracle Reports with OTM

    Hi Chris,

    Thanks very much for the information.

    Let me give some more info on how the setup is configured. Quite possible that I am doing a major mistake in the configuration.

    System 1 - App and Web is configured.
    System 2 - Where Oracle Reports and OTM Report installation is done.

    Please find the details configured when installing Oracle Report installation

    Instance name = rep_otmrpt with a valid Password configured.

    Now when you look from Oracle AS control using url http://<oraclereportserverFQDN>:1810, I see the application server name as
    "Application Server: rep_otmrpt.<oraclereportserverFQDN>" and in the System Components list on same page, you would find the Report server named as "Reports_server: rep_<oraclereportserverhostname>".

    Now I have performed the OTM Reports installation using OTM Installer on System 2 where I pointed all the respective servers properly. After installation of OTM Reports, I got a windows service named "otmrptweb55" which is listening http on port 81 on Reports server. So all the standard parameters required for reports in glog.properties of AppWeb Server on System 1 is configured which has a reportserver @ 81 port as value for report_server_url parameter.

    And as per the OTM Administration Guide I have done all the copy and modification of required files.

    Now on System 1 where App and Web is configured for OTM, there in the glog.properties if I configure the value for P_reports_server as "rep_otmrpt" or "rep_otmrpt.<oraclereportserverFQDN>", after proper startup of all respective servers, on running a report from OTM UI, "Bad Bind Variable rep_otmrpt...." is displayed.

    However if I am setting the value for P_reports_server as "rep_<oraclereportserverhostname>" in same glog.properties, I don't get this error message as soon as I run the reports from OTM UI. However after around 5 - 8 minutes I get the error page in OTM UI as
    "Internal Server Error
    The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request"

    And the respective log files of Apache on Oracle Report Server gets logged with description mention as below -

    On Oracle Reports Server, the "Access.log" file details from Apache logs as below -

    "172.16.143.113 - - [13/Jun/2007:14:20:18 +0530] "GET /reports/rwservlet?hide_pas
    s_key&report=bill_of_lading&destype=CACHE&desforma t=PDF&P_FORMAT=View&#37;20PDF&PARA
    MFORM=NO&TOLERANCE=0&SERVER=rep_hcs-wst004&P_REPORTS_SERVER=rep_hcs-wst004&P_REP
    _USERID=hide_pass_key&P_GL_USER=SKN.ADMIN&P_DOMAIN =SKN&P_REPORT_GID=BILL_OF_LADI
    NG&P_DATABASE_CONN_STRING=OTMv55&P_REPORTS_OUT_DI R =d:/OTMv55_CU2_Report/rptapach
    e/htdocs&P_REPORT_CALL=/GC3/glog.webserver.oracle.rw.RWServletProxy&P=T&P_L_SH IP
    MENT_ID=\"SAME%20AS~'SKN.01010'\"& HTTP/1.1" 500 630"

    The "Error.log" file from Apache on Oracle Reports server logs the error as below -

    "[Thu Jun 14 16:45:51 2007] [error] [client 172.16.143.113] [ecid: 1181817350:172
    .16.143.119:5904:3012:1,0] MOD_OC4J_0145: There is no oc4j process (for destinat
    ion: OC4J_BI_Forms) available to service request.
    [Thu Jun 14 16:45:51 2007] [error] [client 172.16.143.113] [ecid: 1181817350:172
    .16.143.119:5904:3012:1,0] MOD_OC4J_0119: Failed to get an oc4j process for dest
    ination: OC4J_BI_Forms
    [Thu Jun 14 16:45:51 2007] [error] [client 172.16.143.113] [ecid: 1181817350:172
    .16.143.119:5904:3012:1,0] MOD_OC4J_0013: Failed to call destination: OC4J_BI_Fo
    rms's service() to service the request."

    Do you think I am missing any major configuration item in this process? or Do you feel there is a request time out happening, as for more than 5 - 8 minutes my OTM UI is displayed properly, however after around 10 minutes I see the error page displayed.

    Please let me know you view. Thanks very much in advance.

    Regards,
    Suresh

  4. #4
    Site Moderator chrisplough is just really nice chrisplough is just really nice chrisplough is just really nice chrisplough is just really nice chrisplough is just really nice
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Global
    Posts
    1,925
    Blog Entries
    8
    Thanks
    225
    Thanked 403 Times in 264 Posts
    Rep Power
    10

    Re: Error configuring Oracle Reports with OTM

    Hello!

    The errors that you're seeing in your Oracle Reports Apache Error.log file seem to be the key. The request is being correctly received by Oracle Reports, but it isn't being correctly passed to the back-end OC4J Reports instance.

    While I haven't experienced this issue in the past, I believe this is related to the following property in your OTM Web and App server glog.properties files:

    p_reports_server=REP_<oracle_reports_instance>

    I see that the system improved when you set this to: rep_<oraclereportserverhostname>, however it still isn't working.

    Can you post the tnsnames.ora file from <oracle_reports_home>/network/admin/ and we'll try to figure out the correct value?

    Thanks,
    Chris

  5. #5
    Member sknmail@rediffmail.com is on a distinguished road
    Join Date
    May 2007
    Location
    India
    Posts
    98
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Rep Power
    8

    Re: Error configuring Oracle Reports with OTM

    Hi Chris,

    Sorry for the delay in response, as my report server got crashed :-) due to memory issue....

    The Tnsnames entry on my app/web server is as below -

    OTMv55 =
    (DESCRIPTION =
    (ADDRESS_LIST =
    (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = 172.16.143.104)(PORT = 1521))
    )
    (CONNECT_DATA =
    (SERVICE_NAME =otmv55)
    )
    )

    The value I specified for "p_reports_server" on app/web server's glog.properties file was based on the information I got from "SERVER" parameter found in "rwservlet.properties" file on the Report Server.

    However with this existing configuration, the current status before my report server server got crashed was; those reports which were developed and deployed without parameters are working perfectly, however if there is a report parameter to be configured, then those are take a hell lot of time and finally the browser shows the error page as mentioned in the issue. I do have taken proper care while configuring the report parameters in OTM from Business Process Auto. -> Powerdata -> Doc. Gen. -> Reports. Do you feel its an issue of Request timeout.. well for that matter do have increased the timeout period for all the apache config file on servers involved.

    Thanks very much Chris for the additional checks which were asked to perform.

    Please let me know if anybody thinks I am missing any configuration...

    Thanks very much in Advance.

    Regards,
    Suresh

  6. #6
    Site Moderator chrisplough is just really nice chrisplough is just really nice chrisplough is just really nice chrisplough is just really nice chrisplough is just really nice
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Global
    Posts
    1,925
    Blog Entries
    8
    Thanks
    225
    Thanked 403 Times in 264 Posts
    Rep Power
    10

    Re: Error configuring Oracle Reports with OTM

    Suresh,

    Thanks for the information. I was looking for the Oracle Reports tnsnames.ora, since it lists the Report server name, however since you pulled this from the SERVER parameter of the rwservlet.properties file, you already have the correct information.

    It's very interesting that reports without parameters are working fine, but those with them are crashing. From the original error, it does sound like a timeout. A quick way to verify this is whether all reports with parameters fail after the same number of seconds. If so, then you are likely facing a timeout issue - though I'm not sure where it would be configured.

    If you haven't already opened up an SR, I'd recommend that you do - since this is beginning to sound like an internal Oracle Reports issue...

    Thanks!
    --Chris

  7. #7
    Senior Member nikesh mohanlal is on a distinguished road
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    194
    Thanks
    16
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    7

    Re: Error configuring Oracle Reports with OTM

    Hi,

    Version:5.5 CU3

    I have created a sample Oracle reports 10g.I want it to integrate it with OTM.I have a system which acts as a We Server,App Server,DB server and Reports Server.I have placed the created '.rdf' file under the folder:<OTM_HOME>/glog/reports .Please let me know what else to do to get my report being run online.I have made an entry using OTM UI.Could anyone please guide me what all the steps required to run online(like any changes to b done in any properties file and other stuff).

    Appreciate for your help.

    Regards,
    Nikesh.

  8. #8
    Member miks is on a distinguished road
    Join Date
    May 2007
    Posts
    33
    Thanks
    2
    Thanked 5 Times in 3 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Error configuring Oracle Reports with OTM

    In the rwservlet.properties file, have you uncommented out the line:

    KEYMAPFILE=cgicmd.dat

    Then, the file cgicmd.dat needs the hide_pass_key entry like:

    hide_pass_key: userid=glogdba/glogdba@yourinstance %*

    The %* are important.

    The other item you need to look at is the glog.properties on each tier. Make sure you also have the p_rptserver parm set on both the web and app tiers.

  9. #9
    Senior Member nikesh mohanlal is on a distinguished road
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    194
    Thanks
    16
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    7

    Re: Error configuring Oracle Reports with OTM

    Hi,
    I have Oracle plain Database installed in a system.Should I need to install Oracle Developer Suite 10g for reports.I want it to make as OTM reports server also.Please help me out in this.
    Regards,
    Nikesh.

  10. #10
    Site Moderator chrisplough is just really nice chrisplough is just really nice chrisplough is just really nice chrisplough is just really nice chrisplough is just really nice
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Global
    Posts
    1,925
    Blog Entries
    8
    Thanks
    225
    Thanked 403 Times in 264 Posts
    Rep Power
    10

    Re: Error configuring Oracle Reports with OTM

    Nikesh,

    It depends on what you're trying to achieve. If you want to develop reports, then you just need an Oracle DB with the OTM schema and data loaded in. If you're trying to create a workable OTM server, then you need to install the full OTM suite, install the Oracle Forms and Reports server (10.1.2.0.2) and then integrate the together, per the OTM Administration guide.

    --Chris


 

Similar Threads

  1. Oracle Reports Library v5.5
    By DarkCloud67 in forum Reports / BI / FTI and Other Analytics
    Replies: 5
    Last Post: January 11th, 2011, 14:00
  2. OTM 6.1 and Oracle Reports?
    By lynwode in forum Reports / BI / FTI and Other Analytics
    Replies: 1
    Last Post: October 5th, 2010, 03:34
  3. [SOLVED] Oracle Reports won't start (Win32)
    By chrisplough in forum Reports / BI / FTI and Other Analytics
    Replies: 0
    Last Post: May 7th, 2008, 12:34
  4. [SOLVED] HTML Formatting issues with Oracle Reports 10.1.2.0.2
    By chrisplough in forum Reports / BI / FTI and Other Analytics
    Replies: 8
    Last Post: April 7th, 2008, 14:07
  5. [SOLVED] Oracle Reports on AIX
    By chrisplough in forum Reports / BI / FTI and Other Analytics
    Replies: 0
    Last Post: July 3rd, 2007, 03:33

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56